Vaja PGD Nova Štifta, Gozd in Sela pri Kamniku na Črnivcu

V petek 17.5 ob 18.05 uri smo bili obveščeni iz strani RE-CO CELJA po sms-ih in pozivnikih za vajo na polnilnici vode 902, ker smo bili na to vajo že pripravljeni smo izvozili minuto za tem z GVGP-2 in GVM z priklopnikom PMB. Scenarij je bil da gori ostrešje in kompresorska postaja polnilnice zato smo v tej vaji sodelovali z PGD Gozd in Sela pri Kamniku.

Prvi so na kraj požarišča prispeli PGD Gozd , ki so zavarovali cesto in pričeli z gašenjem požara iz njihove GVC. Nato smo prišli gasilci z PGD Nova Štifta, kateri smo pričeli z GVGP-2 napajati GVC PGD Gozd, ter dva gasilca sta začela z zavarovanje gozda, ker je bila možnost da bi ogenj preskočil v bližnji gozd. Nato so prišli še gasilci iz PGD Sela, ki so ravno tako začeli z napajanjem GVC PGD Gozd. Skupina gasicev PGD Nova Štifta in Sela pa so medtem že napeljali stalni vod vode z verigo dveh motornih brizgaln MB 8/8 iz potoka Drete.

Ob koncu smo na osnovi analize še poiskali potenciale za izboljšanje v prihodnje.

Vajo sta si ogledala poveljnika GZ Kamnik Gašper Baloh, VGČ I in GZ ZSD Miro Brezovnik, VGČ I.

Na vaji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Nova Štifta, 14 gasilcev PGD Gozd ter 12 gasilcev PGD Sela pri Kamniku, skupaj 38 gasilcev.

Shranjeno v Obvestila.

Dodaj odgovor

*