Orientacija na Lazah

17.junija 2012 se je na Športnem igrišču na Lazah 24 ekip starosti od 7. do 17. leta pomerilo v gasilski orientaciji.

Tekmovalne ekipe so bile ločene po spolu in v treh starostnih kategorijah – pionirji, mladinci in gasilski pripravniki. Pionirji so imeli 2 km dolgo progo, mladinci pa 1 km daljšo, na kateri so morali opraviti še tri naloge. Gasilski pripravniki so opravili skupaj 6 nalog na razdalji 5 km.

S tekmovanjem, ki sta pod okriljem GZ ZSD organizirala PGD Gorica ob Dreti in PGD Nazarje, smo pričeli ob 9. uri. Prve prijavljene ekipe so začele z zbijanjem tarč, nato pa so se podale na progo. Prve ekipe so začele prihajati na cilj v slabe pol ure. Nekatere so imele z orientacijo nekaj težav, tako da so na pomoč klicali po mobilnih telefonih. Medtem so se ekipe, ki so prišle na cilj, okrepčale s sendvičem in vodo, ki se je v vročem vremenu še najbolj prilegla. Nekateri so zaigrali nogomet, ko pa je bilo res prevroče, so se ohlajali z vodnimi baloni.

Ko so bile vse ekipe zbrane, smo razglasili zmagovalce v vsaki kategoriji. Prve tri ekipe iz vsake kategorije bodo odšle na regijsko tekmovanje, ki bo 8. 9. 2012 v Topolšici. Zmagovalne ekipe iz Gornjega Grada, Bočne, Šmartnega, Mozirja, Nazarij in Gorice se bodo potegovale za državno tekmovanje, ki bo letos v naši regiji. Želimo jim čim več uspehov in dobrega znanja.

Shranjeno v: Tekmovanja, ključne besede: , .

Dodaj odgovor

*