GZ ZSD dobila 21 novih gasilskih častnikov

Gasilska zveza Zgornjesavinjske doline (GZ ZSD) je od letošnje pomladi bogatejša za 21 novih gasilskih častnikov. Pod okriljem GZ ZSD je od konca februarja do konca aprila potekalo izobraževanje za vodje enot, ki se ga je poleg gasilcev domače zveze udeležilo tudi šest tovarišev iz GZ Žalec in eden iz GZ Šaleške doline.

Teoretični in del praktičnih vaj smo opravili v Šmartnem ob Dreti, zaključne praktične vaje pa smo izvajali pod budnim očesom inštruktorjev Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje na Igu. Največja zahvala za uspešen zaključek tečaja gre vodji tečaja in poveljniku GZ ZSD Slavku Bricu, ki je izobraževanje ves čas spremljal in skrbel, da je vse gladko potekalo ter regijskemu poveljniku Niku Viharju, ki je izobraževanje strokovno nadzoroval. Pozabiti ne gre tudi vseh predavateljev in inštruktorjev, ki so nam poskušali posredovati svoje znanje in izkušnje.

Tečaj za vodje enot gasilcu pomeni pridobitev naziva in čina gasilski častnik, v praksi pa mu omogoči prevzeti odgovornejše funkcije – med drugim tudi mesto poveljnika v društvu. Udeleženci tečaja smo s tem prejeli dobre temelje znanja, hkrati pa se zavedamo, da bo za kakovostno in strokovno delo treba nadaljevati z izobraževanjem tako na formalni kot na neformalni ravni.

Roman Čretnik ml.

Shranjeno v: Izobraževanje, ključne besede: , , .

3 komentarja na GZ ZSD dobila 21 novih gasilskih častnikov

  1. Povratne povezave: PGD Mozirje s 6 novimi častniki | PGD MOZIRJE.

  2. Luka pravi:

    Čistitke nam vsem! Zahvala Slavku Bricu in njegovim pomočnikom!

  3. Povratne povezave: PGD Mozirje s 6 novimi častniki – PGD MOZIRJE

Dodaj odgovor

*