Gasilke pogasile požar v Lučah (vaja)

Luče, 15.10.2011 popoldan okoli 16.30 ure.

V kuhinji, kjer je gospodinja sušila perilo nad štedilnikom, je prišlo do požara. Nekatera oblačila so se vnela  in tako je prišlo do požara medtem, ko je odšla v trgovino. Požar se je hitro razširil na kuhinjske elemente. Zaradi vročine so popokale šipe na oknih in dim se je začel valiti iz okna, kar so opazili sosedje in poklicali na center za obveščanje. Obvestili so še, da je zaradi prevelike zadimljenosti stopnišča ostala v zgornjem nadstropju ujeta oseba  in nikakor ne more zapustiti objekta. Center za obveščanje je po prejemu podatkov alarmiral lokalno prostovoljno gasilsko društvo Luče.

Vaja. Kot vsako leto, smo se letos že petič dobile članice GZ ZSD. Sodelovale so predstavnice iz 4 društev in sicer PGD Bočna, Gornji grad, Radmirje in Luče. Pripravile smo vajo, na kateri smo se naučile uporabljati lestev pri notranjem napadu. Požar je bilo potrebno pogasiti z dvema ekipama, ki sta uporabili notranji napad. Ena je nastopila z severnovzhodne strani, druga po lestvi z zahodne preko strehe. Ostale ekipe so varovale sosednje objekte. Ekipa iz Bočne je napeljala vod iz reke Savinje, ki je služila tudi za napajanje cisterne.

Po analizi smo se dobile v domačem društvu, kjer so nas postregli z malico in pijačo. Večer je minil ob prijetnem druženju in kramljanju.

Shranjeno v: Ostalo, ključne besede: , , .

Dodaj odgovor

*